Monday, May 12, 2014

UiTM Merbok

Reactions: 
Assalamualaikum,

dah lama tak jumpa. lol. tak da yg baca pun, kakaka. ayat cliche sangat.

okay, today iols nak laaaa story pasai UiTM Merbok, anyone yg dapat UiTM ni utk intake June 2014? Angkat kaki, please. -hambar

UiTM Merbok antara satu cawangan UiTM yg ada kat Malaysia, weh weh weh sapa cakap UiTM tak bagus, meh nak lempang, amboi, mulut choi sangat.

UiTM Merbok ada kolej Malinja, kolej Mahsuri, Kolej Masria dan Kolej Murni. Sorry laaaa, kampus merbok tak besau macam kampus lain. seeeeedddiiihhhhh sangat. gituuu~
kampus Merbok paling popular dengan students AD kot. art and designs, mungkin arrrrr sebab dorang paling havoc dalam kampus. eh? tah laaaa. tak tau nak cakap, sebab macam sama popular jaaa semua, pada padangan iols, diploma only kayyyy.

-budak style habis tu budak AD
-budak style hitam putih tu budak Law
-budak style sopan g kelas pakai heels tu budak Office Management
-budak biasa-biasa macam tah apapa sikit perangai budak Public Administration
-budak suka dok library tu budak Library Management.

(ulang suara-pandangan iols jeeee)

ada lagi course lain kat sini, banking, accounting dan lain-lain.

kat sini kemudahan lengkap, uols nak main bola? g arrrr stadium mini. nak main tennis? g arrr gelanggang tennis. hahaha. ada satu medan selera(food court kononnya) ada kedai makan, kedai minum, kedai photostat printing topup kad sim and so on. food court ni dekat dgn tasik. best lepak-lepak time petang, boleh laaaa nak tangkap gambar dan sebagainya. tapi sorry, iols tak pernah pergi lepak kat sana memandangkan iols ni tersangatlah rajin untuk berjalan keluar dari bilik iols, haha. kat food court ada jual macam-macam memandangkan sebagai seorang student, kau akan sentiasa berasa lapar dan menginginkan sesuatu yg di luar jangkaan tatkala kau berjauhan dari insan-insan yg kau sayangi yakni keluarga kauuuuu. gitu~

okayyyy, blok akademik, ada satu dua tiga, aaaaaaaaaaaaa, ada empat, blok B, blok C, blok TEC dan blok Pentadbiran. eh, blok A? blok A tu bangunan HEAA- hal ehwal akademik dan antarabangsa, blok ni, pensyarah je duduk. tak laaaa jauh tapi blok banyak tingkat sampai kau akan teramat semput sebaik sahaja sampai ke destinasi kau. alamak aiiii. memang penat. hehe. dewan kuliah cuma ada dua, Dewan Sarjana 1 dan Dewan Sarjana 2. ada lagi satu dewan iaitu Dewan Mini, aku tak tau sangat fungsi dia, aku masuk utk exam dgn bengkel hari tu jaaaa. kikiki. kat Merbok, dewan utama digelar Dewan Perdana, besau sangat, ada pendingin hawa, apapa event besau buat dalam ni, ya ya ya, kami pernah solat Maghrib dan Isyaknberjemaah juga di sini. :) Pusat Islam utk aktiviti kerohanian. dan di kampus UiTM Merbok ada banyak ruang yg mana kami akan selalu ada karnival atau keraian atau majlis utk jualan. best, jual macam macam, errr, masa ni laaaaaa aku nak habiskan duit aku tu. habis ja event tu, duduk sorang2 sambil fikir, kenapa aku beli benda yg tak patut aku beli ni? haih, kesian kan? HEP pulak ada satu bangunan khas, ramai gak pensyarah kat sini, termasuklah penyelia asrama, pengurus asrama, pegawai ko-k dan segalanya lah. haaaa. yg paling best kat sini, ada bilik band yakni bilik yg menyimpan segala alat utk brass band. kikiki.

hmmm~ tak tau laaaa. ini jela kot. anything, tanya laaa. eh, ada yg baca blog iols? hahahahah

:)