Monday, May 12, 2014

UiTM Merbok

Reactions: 
Assalamualaikum,

dah lama tak jumpa. lol. tak da yg baca pun, kakaka. ayat cliche sangat.

okay, today iols nak laaaa story pasai UiTM Merbok, anyone yg dapat UiTM ni utk intake June 2014? Angkat kaki, please. -hambar

UiTM Merbok antara satu cawangan UiTM yg ada kat Malaysia, weh weh weh sapa cakap UiTM tak bagus, meh nak lempang, amboi, mulut choi sangat.

UiTM Merbok ada kolej Malinja, kolej Mahsuri, Kolej Masria dan Kolej Murni. Sorry laaaa, kampus merbok tak besau macam kampus lain. seeeeedddiiihhhhh sangat. gituuu~
kampus Merbok paling popular dengan students AD kot. art and designs, mungkin arrrrr sebab dorang paling havoc dalam kampus. eh? tah laaaa. tak tau nak cakap, sebab macam sama popular jaaa semua, pada padangan iols, diploma only kayyyy.

-budak style habis tu budak AD
-budak style hitam putih tu budak Law
-budak style sopan g kelas pakai heels tu budak Office Management
-budak biasa-biasa macam tah apapa sikit perangai budak Public Administration
-budak suka dok library tu budak Library Management.

(ulang suara-pandangan iols jeeee)

ada lagi course lain kat sini, banking, accounting dan lain-lain.

kat sini kemudahan lengkap, uols nak main bola? g arrrr stadium mini. nak main tennis? g arrr gelanggang tennis. hahaha. ada satu medan selera(food court kononnya) ada kedai makan, kedai minum, kedai photostat printing topup kad sim and so on. food court ni dekat dgn tasik. best lepak-lepak time petang, boleh laaaa nak tangkap gambar dan sebagainya. tapi sorry, iols tak pernah pergi lepak kat sana memandangkan iols ni tersangatlah rajin untuk berjalan keluar dari bilik iols, haha. kat food court ada jual macam-macam memandangkan sebagai seorang student, kau akan sentiasa berasa lapar dan menginginkan sesuatu yg di luar jangkaan tatkala kau berjauhan dari insan-insan yg kau sayangi yakni keluarga kauuuuu. gitu~

okayyyy, blok akademik, ada satu dua tiga, aaaaaaaaaaaaa, ada empat, blok B, blok C, blok TEC dan blok Pentadbiran. eh, blok A? blok A tu bangunan HEAA- hal ehwal akademik dan antarabangsa, blok ni, pensyarah je duduk. tak laaaa jauh tapi blok banyak tingkat sampai kau akan teramat semput sebaik sahaja sampai ke destinasi kau. alamak aiiii. memang penat. hehe. dewan kuliah cuma ada dua, Dewan Sarjana 1 dan Dewan Sarjana 2. ada lagi satu dewan iaitu Dewan Mini, aku tak tau sangat fungsi dia, aku masuk utk exam dgn bengkel hari tu jaaaa. kikiki. kat Merbok, dewan utama digelar Dewan Perdana, besau sangat, ada pendingin hawa, apapa event besau buat dalam ni, ya ya ya, kami pernah solat Maghrib dan Isyaknberjemaah juga di sini. :) Pusat Islam utk aktiviti kerohanian. dan di kampus UiTM Merbok ada banyak ruang yg mana kami akan selalu ada karnival atau keraian atau majlis utk jualan. best, jual macam macam, errr, masa ni laaaaaa aku nak habiskan duit aku tu. habis ja event tu, duduk sorang2 sambil fikir, kenapa aku beli benda yg tak patut aku beli ni? haih, kesian kan? HEP pulak ada satu bangunan khas, ramai gak pensyarah kat sini, termasuklah penyelia asrama, pengurus asrama, pegawai ko-k dan segalanya lah. haaaa. yg paling best kat sini, ada bilik band yakni bilik yg menyimpan segala alat utk brass band. kikiki.

hmmm~ tak tau laaaa. ini jela kot. anything, tanya laaa. eh, ada yg baca blog iols? hahahahah

:)

Friday, January 17, 2014

cubaan

Reactions: 
sesambil feeling lagu aishiteru 2 by zivilia.

cubaan? cubaan untuk apa yaaa?
cubaan untuk sesuaikan diri dgn keadaan baru, susah.

kita kena kenal orang baru. suasana baru. yg paling berat, kita kena cuba cara baru.
hmmm. makin hari makin touching. wuaaaa. pelik.
jujur, aku makin happy kat tempat baru cuma datang sesuatu hal tu aku rasa hidup hambar sangat.
terlalu hambar. :")

masih cuba tersenyum.

kuat? masih pujuk hati supaya kuat.
hidup kan dah ditentukan so aku tak da alasan kukuh untuk mengeluh.

eh tak. sebenarnya, hidup ni pilihan. :)
betul tak?
contoh.
bangun pagi. antara mandi dan makan.
sapa yg pilih? kita kan?
hehe
kalau pilih mandi, maka wangilahhhh dikau.
sebaliknya, pilih makan, jadi kenyanglah dikau.
so, kita yg pilih kita nak apa atau apa. kan?

macam aku, aku dah pilih, nak teruskan dengan diploma bukan matrikulasi.
aku tak mintak hang terima pun keputusan aku nii, cuma tu laaa manusia.
DIA TAKKAN PERNAH TAU SUSAH ORANG LAIN SAMPAI DIA SENDIRI RASA!
maaf sebab melanggar netiquette media sosial.

pernah terfikir, aku nak jadi macam dia tu laaa.
cantik, pandai bersiap, pandai.
hakikatnya, waktu dia susah. naahhaaaaiiii keadaan dia punya laaaaa teruk.
hanya ALLAH yg tau.
so, tayah laaa nilai orang tu berdasarkan luaran ja.

heee.
penat. haha. kaunselor cakap, buat dip relax banyak. haaa. relax diaaaa arrr.
sama jaaa. gagah relax kes kelas tak straight macam kat matrik mungkin.
waaaa, yg best buat diploma. banyak masa nak study. tauuu? sebab memang banyak free time,
tapi ALHAMDULILLAH, masa terluang aku setakat ni dipenuhi dgn aktiviti berkualiti, tidur. :P
kisah pulak?

okay, cubaan lagi.
mengenali orang baru.
orang yg aku maksudkan kat sini, orang yg istimewa.
fitrah manusia rasa sayang dan nak disayangi. normal.
:)
tapii tu laaaa. masih dihantui sesuatu.
kenal orang baru maksudnya,
aku kena kenal dia, mak abah dia, adik beradik dia.
semua.
aku bukan tak nak. cuma aku penat.
risau apa yg aku buat nanti sia-sia.
sekali rasa sakit, payah aku nak percaya lagi.
dan dah jadi kebiasaan aku,
kot mana pun, orang tak serius pun dengan aku, memain jaaa banyak.
:D

cubaan,
jadi orang baru?
hahahaha. well
ini sangat2 bukan aku.
aku? camna?
macam ni haaa,
kepala gila
kaki menganjing
bising
peramah merata
kuat bebai
tapiiiii
senang sangat rasa kesian kat orang.
sampai diri sendiri punnn tak dan fikir.
aku tak pasti apa orang nak pada aku.
aku cuma selesa jadi aku.
kalau hang ikhlas, mohon terima aku seadanya.
aku tak lebih, aku tak kurang, aku biasa-biasa sahaja. :D

penat. titik.

psttt, aku ramai kawan lelaki. yg istimewa tak da. saja habaq sebab orang suka salah sangka kat aku. hahaha. tak kisah? pasai ahh! :P

Monday, January 6, 2014

Semua Baru!

Reactions: 
Hai hai hai hai Haida.

hahaha.

Nampak permainan dia nak promosi nama sendiri.

Okay haiiii sekali lagi,
2014. 6 Januari. Aku nak cakap, Selamat Tahun Baru.

okay, tahun ni kita tukar semua baru k,

tempat belajar baru,
jurusan baru,
kawan baru,
suasana baru,
boyfriend baru, eh?
haha, gurau.

sebenarnya tetiba ja teringat nak update blog. oh, sebab dah lama tinggal. kononnya dok Matrik dulu nak aktif. tapi sorry yea, tak da masanya. aceh, cakap supa blog ni ada pelawat ja. hahaha. hambar.

tak da idea. tapi nak merepek jugak. inilah hasilnya.

nak bagitau. aku dah berhenti Program Matrikulasi yg tak susah kalau hang study tu, dan sambung kat UiTM buat diploma pentadbiran awam. masih tak hebat seperti dulu, insan yg biasa-biasa sahaja. menonjol bukan untuk jadi terkenal, menonjol cuma untuk cari secebis ilmu Allah di muka bumi ini.

Masih berharap mendapat seseorang yg mendekati diri ini untuk kenal dan fahami diri ini. bukan kerana ingin mengambil kesempatan atau apapa. aku kasar, tapi cepat tersentuh.

kuat makan macam biasa, tidur? haruslah, hobi sepanjang zaman. errr, bak kata Madam Arfah, tidur itu jugak satu ibadah, tapiiiiii, pandai-pandai laa fikir. ngeee.

masih tak sempurna dalam menjaga hati, dan seperti biasa, aku cuma gemar menyusun kata. :D