Friday, January 17, 2014

cubaan

Reactions: 
sesambil feeling lagu aishiteru 2 by zivilia.

cubaan? cubaan untuk apa yaaa?
cubaan untuk sesuaikan diri dgn keadaan baru, susah.

kita kena kenal orang baru. suasana baru. yg paling berat, kita kena cuba cara baru.
hmmm. makin hari makin touching. wuaaaa. pelik.
jujur, aku makin happy kat tempat baru cuma datang sesuatu hal tu aku rasa hidup hambar sangat.
terlalu hambar. :")

masih cuba tersenyum.

kuat? masih pujuk hati supaya kuat.
hidup kan dah ditentukan so aku tak da alasan kukuh untuk mengeluh.

eh tak. sebenarnya, hidup ni pilihan. :)
betul tak?
contoh.
bangun pagi. antara mandi dan makan.
sapa yg pilih? kita kan?
hehe
kalau pilih mandi, maka wangilahhhh dikau.
sebaliknya, pilih makan, jadi kenyanglah dikau.
so, kita yg pilih kita nak apa atau apa. kan?

macam aku, aku dah pilih, nak teruskan dengan diploma bukan matrikulasi.
aku tak mintak hang terima pun keputusan aku nii, cuma tu laaa manusia.
DIA TAKKAN PERNAH TAU SUSAH ORANG LAIN SAMPAI DIA SENDIRI RASA!
maaf sebab melanggar netiquette media sosial.

pernah terfikir, aku nak jadi macam dia tu laaa.
cantik, pandai bersiap, pandai.
hakikatnya, waktu dia susah. naahhaaaaiiii keadaan dia punya laaaaa teruk.
hanya ALLAH yg tau.
so, tayah laaa nilai orang tu berdasarkan luaran ja.

heee.
penat. haha. kaunselor cakap, buat dip relax banyak. haaa. relax diaaaa arrr.
sama jaaa. gagah relax kes kelas tak straight macam kat matrik mungkin.
waaaa, yg best buat diploma. banyak masa nak study. tauuu? sebab memang banyak free time,
tapi ALHAMDULILLAH, masa terluang aku setakat ni dipenuhi dgn aktiviti berkualiti, tidur. :P
kisah pulak?

okay, cubaan lagi.
mengenali orang baru.
orang yg aku maksudkan kat sini, orang yg istimewa.
fitrah manusia rasa sayang dan nak disayangi. normal.
:)
tapii tu laaaa. masih dihantui sesuatu.
kenal orang baru maksudnya,
aku kena kenal dia, mak abah dia, adik beradik dia.
semua.
aku bukan tak nak. cuma aku penat.
risau apa yg aku buat nanti sia-sia.
sekali rasa sakit, payah aku nak percaya lagi.
dan dah jadi kebiasaan aku,
kot mana pun, orang tak serius pun dengan aku, memain jaaa banyak.
:D

cubaan,
jadi orang baru?
hahahaha. well
ini sangat2 bukan aku.
aku? camna?
macam ni haaa,
kepala gila
kaki menganjing
bising
peramah merata
kuat bebai
tapiiiii
senang sangat rasa kesian kat orang.
sampai diri sendiri punnn tak dan fikir.
aku tak pasti apa orang nak pada aku.
aku cuma selesa jadi aku.
kalau hang ikhlas, mohon terima aku seadanya.
aku tak lebih, aku tak kurang, aku biasa-biasa sahaja. :D

penat. titik.

psttt, aku ramai kawan lelaki. yg istimewa tak da. saja habaq sebab orang suka salah sangka kat aku. hahaha. tak kisah? pasai ahh! :P

Monday, January 6, 2014

Semua Baru!

Reactions: 
Hai hai hai hai Haida.

hahaha.

Nampak permainan dia nak promosi nama sendiri.

Okay haiiii sekali lagi,
2014. 6 Januari. Aku nak cakap, Selamat Tahun Baru.

okay, tahun ni kita tukar semua baru k,

tempat belajar baru,
jurusan baru,
kawan baru,
suasana baru,
boyfriend baru, eh?
haha, gurau.

sebenarnya tetiba ja teringat nak update blog. oh, sebab dah lama tinggal. kononnya dok Matrik dulu nak aktif. tapi sorry yea, tak da masanya. aceh, cakap supa blog ni ada pelawat ja. hahaha. hambar.

tak da idea. tapi nak merepek jugak. inilah hasilnya.

nak bagitau. aku dah berhenti Program Matrikulasi yg tak susah kalau hang study tu, dan sambung kat UiTM buat diploma pentadbiran awam. masih tak hebat seperti dulu, insan yg biasa-biasa sahaja. menonjol bukan untuk jadi terkenal, menonjol cuma untuk cari secebis ilmu Allah di muka bumi ini.

Masih berharap mendapat seseorang yg mendekati diri ini untuk kenal dan fahami diri ini. bukan kerana ingin mengambil kesempatan atau apapa. aku kasar, tapi cepat tersentuh.

kuat makan macam biasa, tidur? haruslah, hobi sepanjang zaman. errr, bak kata Madam Arfah, tidur itu jugak satu ibadah, tapiiiiii, pandai-pandai laa fikir. ngeee.

masih tak sempurna dalam menjaga hati, dan seperti biasa, aku cuma gemar menyusun kata. :D