Wednesday, July 31, 2013

Rajin

Reactions: 
Assalamualaikum & salam sejahtera,

manusia yang aku nampak kat matrik ni ada dua kategori. eh, sat, tiga mungkin. okay, jom baca apa yang aku rasa. ngee. ^^

pertama, pelajar yang study awal2 semester. tup tup sampai nak UPS, kemalasan berleluasa. okay, kumpulan ni mungkin bernasib baik, sebab dah fokus masa kelas cuma minggu ulangkaji lebih banyak menyantaikan diri lalu meletakkan mereka pada tahap bahaya. hope mereka ini ada kesedaran walaupun pada malam sebelum UPS bermula. :D

kedua, pelajar yang MALAS habis awal2 semester, tapi semakin rajin apabila UPS semakin hampir. Alhamdulillah aku dalam kategori ni. Sungguh, awal semester dulu, aku tak tau apa yang aku belajar, even sekarang aku dalam keadaan terkontang-kanting sebab walaupun dua bab banyak yg aku kena cover. jadi, cik haida tengah push diri dia untuk lebih rajin. tapi nampak dak dia buat apa nih? blogging. okay, hempok kepala dia kat dinding sat, kot dapat keinsafan berganda? ngeh ngeh. xD

ketiga, pelajar yang konsisten. straight dari awai deme masuk belajo sampei ke hari nih, haaa. in sha Allah, 4.00. :)

err, aku markah kuiz tak pernah full, assignment Alhamdulillah, cacat cela sikit jaa. nih UPS carry 10%. aku nak all out. even uji dua chapter sahaja. tak mengapa tak jadi harapan pensyarah atau pihak kolej, tapi aku harapan mak abah. aku, contoh pada adik2 aku dulu. tunggu laa, NUR FARAH HAIDA ZULKIFLI dulu nak balik. :) hahahaha. tak boleh blah. ngeee

UPS-ujian pertengah semester. xD

doakan kejayaan aku.

-nfhz-

2 comments:

  1. apsal kisah hang sama macam aku =.=' kahkah.

    markah quiz tak pernah full, hantar assignment compang-camping,kena cover 2-4 bab dari ekonomi ngan math.. wakakakaka. tahniah.

    ReplyDelete